Зона набряку кісткового мозку

Доброго дня. Граючи в волейбол, впав на коліно, дуже сильно вдарився. Зробили операцію на коліні (аллопластика ПКС плюс резекція частини меніска) Минуло півроку. Нещодавно з'явився незначний дискомфорт в коліні. МРТ показало трабекулярной набряк кісткового мозку субхондральної зони медіального виростка стегнової кістки (контузіонние зміни) і фіброз жирового тіла Гоффа колінного суглоба. Дивно, що всього цього не було під час операції. Чим лікуватися? Чи можливо лікування тільки фізіотерапією або доведеться приймати препарати? З повагою, Ігор.

Євген
Чоловік. 66 років.
Росія Химки

Добрий день. Давно дуже сильно вдарився безіменним пальцем ноги. Палець залишився злегка зігнутим і кісточки суглоба з роками стали збільшуватися і ставати хворобливими. Влітку з'явилося щось на зразок нариву і стала виступати біла маса. Порився в інтернеті. Виходить - тофус. Нещодавно сходив до лікаря. Вголос діагноз не озвучив. Ванночки із сіллю і мазь з антибіотиком. Стихло, але трохи сочиться. І ось лопнула другого ущільнення на цьому суглобі. Поки мазь не надто допомагає. Дуже боляче якщо доторкнуться, палець багряний. Кров і біла речовина. Якщо злегка натиснути (сильніше оч. Боляче), виступає кров, речовина видно, не виділяється. Що порадите. Останній раз здавав аналізи на сечову к-ту навесні. Норма.

Відповідей: 4 ; коментарів: 12

Увага!
Для оцінки відповідей і коментування перейдіть на сторінку цього питання »» »

Хірург-флеболог, лікар ультразвукової діагностики. Керівник Самарського Центру Флебологія

Євген, заочно ми не можемо ні підтвердити, ні виключити такий діагноз. Спілкуйтеся з лікуючим лікарем.

Час створення: 13 Жовтня 2015 21:44. Тип участі: Інша спеціальність

За описом у Вас не тофус, а остеомієліт. Необхідний R-знімок. Подальша тактика після отримання результатів.

Час створення: 14 Жовтня 2015 8:04. Тип участі: Пряма спеціальність

Це може бути і інфікований тофус, іостеомієліт. І просто розкрився тофус на тлі тривало загострення подагри. Одноразовий аналіз на сечову кислоту малоинформативен. Вам взагалі в лікарню лягати треба, а не вдома сидіти.

Час створення: 14 Жовтня 2015 20:36. Тип участі: Інша спеціальність

лікар травматолог-ортопед вищої категорії, кандидат медичних наук, підполковник медичної служби в запасі

Очно до хірурга або травматолога на огляд.

Час створення: 19 Жовтня 2015 8:24. Тип участі: Пряма спеціальність

Думка залу, форум питання №878004

Може і в лікарню треба, але дільничний хірург за 2 відвідування до такого рішення не прийшов. Сьогодні був на прийомі у А.В. Діагноз - остеомієліт.

УЗД зроблю, однак ваш відповідь навів на наступне.З моменту початку прийому призначених ліків, я відчув себе помітно гірше. Подивився протипоказання. Одне ліки -Можливий загострення подагри, друге-викликає загострення подагри. Чи не з цієї причини аналізи вийшли за предели.Далеее, інтернет каже, що знімок покаже відкладення на суглобі. Навряд чи хірург з в.кваліфікаціей НЕ
помітив їх. Як мені перевірити Гіпотіза. Треба б припинити прийом антибіотиків, ще здати аналізи? Ваша думка?

Катерина Володимирівна 29.10.2015 7:55

від ліків аналізи з норми не вийдуть. вони можуть провокувати приступ (помітно гірше-це не напад подагри), але не погіршувати аналізи. ліки озвучте. Знімок в студію. хірурги одне дивляться, ревматологи інше. і кожен завжди сам дивиться. антибіотики не припиняти.

схоже